Om mig - Erik Starberg

ERIKSTARBERG.DK

Lidt om mig selv

 

Jeg hedder Erik Starberg og er født i 1946. I april 2013 gik jeg på pension efter at have arbejdet i Nets (tidligere PBS) i mere end tredive år.

 

Omkring år 2000 begyndte jeg at male i min fritid. Det gik op for mig at jeg var ved at blive en ”gammel dreng”, og kunne skimte pensionsalderen i horisonten. Jeg var nødt til at have nogle interesser ud over at spille fodbold og badminton. Det var jo ikke sikkert helbredet kunne blive ved med at holde til det – gudskelov holder det endnu.

 

I mine unge dage spillede jeg i Roskilde Garden og i jazz- og poporkestre. I 1998 købte jeg så et keyboard, som jeg har utrolig megen glæde af at spille på.

 

Mine malerier

Vi er jo efterhånden rigtig mange der gårde professionelle kunstnere i bedene. Jeg ville ikke være en undtagelse, og købte derfor nogle akvarelfarver og gik et par sæsoner på aftenskolekurser. Jeg har siden hen været på andre kurser og workshops.

 

Så ville jeg prøve at male med oliemaling, men fandt hurtigt ud af at det, havde jeg ikke temperament til. Jeg havde ikke tålmodighed til at vente på at det tørrede så jeg kunne komme videre. Derfor endte jeg med at male med akrylmaling. Det er så blandt andet det, jeg nu sysler med i min fritid.

 

Jeg vil ikke komme med dybsindige og højtravende beskrivelser af at jeg lader mig inspirere af dette og hint. Jeg maler efter mit humør og min sindsstemning. Men jeg må alligevel indrømme, at i nogle af mine billeder sniger naturen og menneskene sig ind.

 

Hvor lang tid det tager at male et billede, er afhængigt af hvilket humør jeg er i, og om inspirationen er til stede.

 

Jeg tjener bestemt ikke guld på de billeder jeg sælger. Jeg får dækket mine udgifter, men timelønnen er ikke noget at skrive om - så det gør jeg ikke. Jeg sælger billederne fordi jeg synes det er sjovt når andre kan lide det jeg laver. I øvrigt ville det være umuligt at være i mit arbejdsværelse hvis jeg ikke solgte et billede i ny og næ.

 

Senest er jeg begyndt at lave skåle ud af gamle LP'er.

 

Prøv at tage et kig på mine billeder. Forhåbentligt synes du om nogle af dem.

 

Har du brug for en sang til en festlig lejlighed, så forfatter jeg gerne en.

 

Jeg ønsker dig en god tur i galleriet.

 

Erik Starberg

 

_______________________

 

© Erik Starberg 2009-2015